20. huhtikuuta 2012

Valmista ei tule koskaan

Tästä huushollista löytyy aika monta erilaista hyllypaperia. Näissä kuvissa niistä vasta kahdeksan.


Vaikka asummekin kerrostaloasunnossa, pientä remontoitavaa riittää ihan listaksi asti. Miltähän tekemättömien töiden luettelo näyttäisi omakotitalossa... Naputtelen tähän tulevia hommia itselleni muistutukseksi, mutta myös sanoakseni nämä ääneen, jotta joskus tapahtuisikin jotain.- Akuutein hoidettava lienee vessan oven kahva ja lukko. Ovi jumittui kiinni ja jouduttiin silpomaan auki. Myös karmit ovat säpäleinä. Taidot eivät riitä lukon asentamiseen, tilattava lukkoseppä, ei saa aikaiseksi. (Tai akuutti ja akuutti, hyvinhän tuon kanssa näköjään pystyy elämään viikosta toiseen.)

- Isommassa vaatehuoneessa tehdään toivottavasti kesällä pintaremonttia (maalataan seinät ja hyllyt, vaihdetaan muovimatto, hiotaan listat). Hamassa tulevaisuudessa pitäisi miettiä koko säilytysjärjestelmä uusiksi ja saada lisävalaistusta pimeimpiin nurkkiin.

- Pienempi vaatehuone on jo maalattu, mutta lattia odottaa vaihtamista. Tämänkin säilytysratkaisut ovat täysin auki.- Keittiössä astiakaapit odottavat sisäpintojen maalaamista ja kuivausritilöiden vaihtoa (hankittu kyllä vuonna 2009...). Ruokakaappi saatiin jo maalattua ötököiden ansiosta, kun kaapit oli joka tapauksessa tyhjennettävä. Entäs sitten nämä kaikki hyllyt ja lipastonlaatikot, annetaanko hyllypapereiden olla muinaismuistoina, vai irrotetaanko ja maalataan?

- Meillä tiskataan käsin, kyykitään lattian tasalla olevaan mikroon ja kurkotellaan yläkaappiin piilotettuun pakastimeen. 50-luvun keittiö ei ongelmitta taivu nykyajan koneistukseen. Jos siis haluaisimme astianpesukoneen ja muut systeemit järkeville paikoille, vähintään keittiön alaosa vaatisi räjäytyksen. Enkä raskisi luopua noista alkuperäisistä kaapeista ja tiskipöydästä. 

- Ikkunaremontti on tehty parikymmentä vuotta sitten. Uutta ei ole vielä luvassa, odotellessa pitäisi vaihtaa tuuletusikkunoiden hyönteisverkot ja tuuletusluukkujen tiivisteet sekä rapsutella ikkunanpielien lohkeilevat maalit irti ja maalata uudelleen (sellaista tylsempää remontointia). Ikkunalaudat on päällystetty karmeilla kaakeleilla, niihin olisi kiva saada joskus muutosta.

- Siinä vaiheessa kun lapset muuttavat samaan huoneeseen, eli ensi talvena, mietitään huonejärjestys uusiksi. Se edellyttänee jonkinlaisia remontoinnillisia ja sisustuksellisia toimenpiteitä.


- Jossain vaiheessa kierros täytynee aloittaa alusta, eli maalata uudelleen seiniä ja väliovia. Sen verran näyttävät kuluvan lapsiperheessä. Mutta ei ajatella tätä vielä...


Asunnosta löytyi myös hyllypapereita, jotka odottivat vielä pääsyään hyllyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mietteesi!