21. kesäkuuta 2012

Ei tarvitse lähteä Helsinkiä edemmäs maalleMuut karkaavat juhannuksena Helsingistä maalle, minä etsin maaseudun Helsingistä. Eikä se ole vaikeaa, alle vain jalat, auto tai hyvin pumpattu pyörä. Tänään näin samalla silmäyksellä lintutornista lehmiä, lintujen pesimäalueen, Pasilan tornin ja työmaan nosturit. Se tässä kaupungissa viehättääkin, voi valita sekä urbaanin elämänmuodon että mahdollisuuden paeta sitä luontoon.

Maaseututeemaan sopivasti olen syönyt kesäkeittoa Mummolassa ja kahtena päivänä peräkkäin lohisoppaa terassilla. Ja kesän ensimmäiset herneet, mansikat ja vadelmat! (Sitä vaan ihmettelin, että miten vadelmat pysyvät ehyinä koko matkan Espanjasta Suomeen, mutta kun minä nappaan ne pyörän koriin ja huristan hiekkatietä, mössöähän ne ovat saman tien.)
Ylläoleva tutkimusmatka tehtiin koko perheellä Haltialan kotieläinpuistoon. Tänään nautin vapaudesta yksin ja taisinkin viilettää muutaman tunnin hölmö virne naamallani. Ei ole vaikea vastustaa alennusmyyntejä, kun vaihtoehtona on pyöräretki mahtavaa reittiä läpi luonnonsuojelualueen. Tulipa rysäyksellä kesän tuntu!
3 kommenttia:

  1. vallattomia ihania hassuja otoksia <3

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia. Tuo villakuva on suosikkini. Jos en olisi nähnyt lammasta kuvasarjassa ensin, olisin ihmetellyt, että mikä ihme tuo on. Se on kyllä Suomessa mahtavaa, että luonto on aina nurkan takana.

    VastaaPoista
  3. Kiitti kehuista! Kamera intoutuu räpsimään heti kun pääsee vähän kauemmas kotoa.

    VastaaPoista

Kerro mietteesi!