17. helmikuuta 2012

Pinnalliset pulmat

Mieleni pyörii dilemmojen kimpussa. Kotiympyröistä johtuen tällä hetkellä ei niinkään askarruta velkakriisit tai kuntaliitokset (no jaa, miettisinköhän niitä muutenkaan niin ahkerasti), vaan asunnon sisustusratkaisut.

Teitä lukijoita ei ole vielä paljon, mutta ottakaapa olemassaolevat piipahtajani kantaa seuraaviin pulmiin!


Iki-ihanat keittiön kaakelit. Niin alkuperäisten materiaalien ja retrosisustusten kannattaja kuin olenkin, tuohon marmorilaattaan en taivu. En tiedä millä vuosikymmenellä nuo ovat näyttäneet hienoilta.

Kokonaan välitilan materiaalia ei olla toistaiseksi vaihtamassa, se odottanee aikaa parempaa, vaihtoehtona siis kaakeleiden maalaus. Mutta se väri! Musta, valkoinen, punainen vai jotain ihan muuta? Vastapäinen seinä on kirkkaanpunainen. Oma ajatukseni liikkuu mustassa, mutta syökö se kaiken valon?Lisäbonuksena nuo edellisten asukkaiden tarroilla peittämät halkeamat, eikö ole liikuttavat?


Sitten keskeneräinen makuuhuone. Aikamme sisustuksellinen muoti-ilmiö, maalattu tehosteseinä, on jo käytössä, mutta vastapäinen seinä hohkaa tyhjyyttään (ja maalirantuja). Huone on siksi kolkohko, ei ainakaan vastaa käsitystäni viihtyisästä, jotenkin pesämäisestä makkarista.

Tämä seinä vielä menettelee...


...mutta tämä syö senkin tehot.

Hyviä ideoita ei vielä parin vuoden aikana ole tullut. Paitsi nyt päähäni putkahti ehkä hieman omituinen visio: tuo sänky toista seinää vasten, seinälle oven viereen pari liuskaa kuviollista tapettia, tapetin päälle viilupintainen avautuva peili ja naulakko, jotka ovat ovat odottaneet paikkaansa löytyväksi. Kuulostaako lainkaan toteuttamiskelpoiselta?

Tapeteiksi mietinnässä Ruusuköynnös joko keltaisena tai punaisena, tai sitten Kukot. Ei välttämättä monen makuun, mutta voisi sopia tähän retroisaan sekamelskaan. Mielipiteitä?

Kuvat Tapettitalo

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo kukkotapetti! Olisin halunnut sitä meille, mutta puoliso ei taipunut. Keittiössä kallistuisin valkoiseen tai punaiseen maaliin.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin minä kannatan kukkoa ja mies ruusuja! Onneksi kuitenkin näinkin yhtenäinen sisustusmaku.

    VastaaPoista
  3. Tuo punainen ruusutapetti löytyi meillä makuuhuoneenrempan yhteydessä toisen tapettikerroksen alta. Tapetti sai jäädä osittain sinne seinään uuden tapettikerroksen alle kun oli niin tuskainen irroittaa. Mutta kokoseinän kuvana tuo tapetti oli aika vaikuttava ja tajuntaan iskevä =D.

    VastaaPoista

Kerro mietteesi!